Avrupa’nın en köklü yol bisikleti yarışlarından Tour of Bulgaria’da mücadele edecek Muğla Karya Bisiklet Takımı, Bulgaristan’ın Burgaz kentinde Başkonsolos Tolga Orkun tarafından karşılandı. Sporcular, 5 gün boyunca 687 km pedal basacak.

Bodrum FK Teknik Direktörü Burhan Eşer PFDK’ya Sevk Edildi
Bodrum FK Teknik Direktörü Burhan Eşer PFDK’ya Sevk Edildi
İçeriği Görüntüle

Tour of Bulgaria’da Muğla Rüzgârı

Avrupa’nın en prestijli yarışları arasında gösterilen 72. Tour of Bulgaria Yol Yarışı bugün başladı. Türkiye saati ile 14.30’da start alan organizasyonda yer alan Muğla Karya Bisiklet Takımı, 5 gün boyunca toplam 687 kilometre pedal çevirecek.

Başkonsolos Orkun’dan Karşılama

Muğla ekibi, Bulgaristan’ın Burgaz kentinde Türkiye Cumhuriyeti Bulgaristan Başkonsolosu Tolga Orkun tarafından karşılandı. Sporcuları Başkonsoloslukta misafir eden Orkun, Muğla Karya SK Başkanı İlker Cömert’ten yarış hakkında detaylı bilgi aldı.

Orkun, Bulgaristan’da 6 milyonluk nüfusun içinde bir milyondan fazla Türk soydaşın yaşadığını hatırlatarak, “Burada olmanız yalnızca sportif anlamda değil, soydaşlarımız açısından da son derece önemli” dedi.

Kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirten Muğla Karya SK Başkanı İlker Cömert, Başkonsolos Tolga Orkun’a teşekkür ederek yöresel ürünlerden oluşan özel bir hediye sundu. Hediye paketinde Milas Zeytinyağı, Marmaris Balı, Bodrum Kolonyası ve Datça Bademi yer aldı.

Muğlalı bisikletçiler, hem Muğla’yı hem de Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, yarışta başarılı bir performans sergilemeyi hedefliyor. Takım, bölgenin tanıtımına da katkı sunmayı amaçlıyor.

Muhabir: İlkay Yıldız