Muğla’nın Seydikemer ve Fethiye ilçelerinde devam eden iki ayrı orman yangınına müdahale sürüyor. Gece boyunca karadan çalışan ekiplere, sabah saatlerinden itibaren yangın söndürme uçakları ve helikopterler de destek vermeye başladı.

Seydikemer’de yangın büyük ölçüde kontrol altında
Seydikemer ilçesinde 29 Temmuz Çarşamba günü sabah saatlerinde başlayan orman yangını, ekiplerin yoğun müdahalesiyle gece saatlerinde büyük ölçüde kontrol altına alındı.
Gece boyunca karadan sürdürülen tamamen kontrol altına alma çalışmalarına, havanın aydınlanmasıyla birlikte hava araçları da katıldı. Bölgede soğutma ve yangını tamamen kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Üzümlü’de yangının enerjisi düşürüldü
Fethiye ilçesine bağlı Üzümlü Mahallesi’nde saat 02.00 sıralarında başlayan yangın, rüzgârın etkisiyle ormanlık alana yayıldı.
Gece boyunca karadan müdahale eden ekipler, yangının ilerlemesini durdurdu. Sabah saatlerinde uçak ve helikopterlerin de çalışmalara katılmasıyla alevlerin enerjisi düşürüldü.
Bölgede yangının tamamen kontrol altına alınması amacıyla havadan ve karadan müdahale aralıksız sürüyor.
Muhabir: Mukaddes Yelin