Muğla’da uyuşturucu madde ticareti ve kullanımına yönelik yıl boyunca kararlılıkla sürdürülen operasyonların sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. 2025 yılı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalarda hem rekor düzeyde uyuşturucu madde ele geçirildi hem de çok sayıda şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
Ele Geçirilen Maddeler Dudak Uçuklattı
Narkotik ekiplerinin titiz takibi sonucu düzenlenen operasyonlarda piyasaya sürülmeye hazır çok miktarda uyuşturucu maddeye el konuldu. Ele geçirilen maddelerin listesi şu şekilde açıklandı:
42 bin 713 gram Esrar, 14 bin 749 gram Skunk, 5 bin 386 gram Metamfetamin, 1.829 gram Bonzai, 52 gram Eroin, 58 bin 478 adet Sentetik Ecza, 139 adet Ecstasy, 945 kök kenevir, 67 adet hassas terazi.
458 Kişi tutuklandı
Operasyonların sadece madde ele geçirmekle sınırlı kalmadığı, suçun kaynağına yönelik operasyonlarda çok sayıda kişinin de adalete teslim edildiği belirtildi. Yıl boyunca yapılan baskınlarda toplam 2 bin 676 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 458’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 125 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Muğla Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucuyla mücadelenin 2026 yılında da aynı kararlılıkla ve sıfır tolerans ilkesiyle devam edeceğini vurguladı.