Toplantı, Yeşil-Beyaz Kafe işletmecisi ve aynı zamanda Manisalı olan Kamuran Özel’in girişimiyle şekillendi. 11 Eylül 2025 tarihinde kurulan bir WhatsApp grubu üzerinden kısa sürede 332 Manisalı bir araya geldi. Marmaris, Bodrum ve Milas’ta yapılan buluşmaların ardından, Manisalılar bu kez 1 Şubat günü Menteşe’de yüz yüze toplantıda buluştu.

2026 Kıdem Tazminatı Rehberi: Kimler, Nasıl Alabilir?
2026 Kıdem Tazminatı Rehberi: Kimler, Nasıl Alabilir?
İçeriği Görüntüle

I M G 20260201 W A0055

Kamuran Özel: “Amacımız dayanışma ve haberdar olmak”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kamuran Özel, kısa sürede bu kadar geniş bir katılımın sağlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özel,

“Bir anlık düşünceyle ortaya çıkan Manisalıları bir araya getirme fikri kısa sürede geniş bir taban buldu. Bugün burada 225 hemşehrimiz bir arada. Hiçbir politik amaç gütmeden, Muğla’da yaşayan Manisalılar olarak birbirimizden haberdar olmak ve gerektiğinde destek olmak için buradayız. Sizlerin de onayıyla bu birlikteliğin dernek çatısı altında toplanması çok faydalı olacaktır.”
ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2026 02 01 At 17.36.16

Kaymakam Kaya: “Manisa kültürünü Muğla’da da yaşatmalıyız”

Aslen Manisa Selendi doğumlu olan Nurullah Kaya, Muğla’da yaşayan ve kentte katma değer üreten Manisalılarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Kaya,

“Muğla’da kamu görevinde bulunan hemşehrilerimizle birlikte, istihdam alanı yaratan Manisalılar da var. Sadece tanışmakla kalmayıp Manisa kültürünü burada da yaşatmayı hedeflemeliyiz. Bu gücün dernekleşmesi faydalı olacaktır.”
dedi.

I M G 20260201 W A0053

Prof. Dr. Açıkgöz: “Dernekleşme sivil toplum için önemli”

Kısa tanışmaların ardından söz alan Prof. Dr. Namık Açıkgöz, toplantıya dair beklentilerinin ötesinde bir tabloyla karşılaştığını ifade etti. Açıkgöz, Muğla’da bir araya gelen Manisalıların yalnızca emeklilerden oluşacağını düşündüğünü ancak toplantıda kamu görevlileri, emekliler ve Muğla’da katma değer üreten Manisalıların bir arada olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Modern demokrasilerde sivil toplumun önemine dikkat çeken Açıkgöz, dernekleşmenin gerekliliğini vurguladı.

Başkan Dutlulu’dan destek mesajı

Toplantıya görüntülü konuşma ile katılan Besim Dutlulu, Muğla’da yaşayan Manisalıların bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dutlulu, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür etkinliklere katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

İki buçuk saatlik buluşmada bağlar güçlendi

Yaklaşık iki buçuk saat süren toplantı boyunca Manisalılar bireysel tanışmalar gerçekleştirerek hemşehri bağlarını güçlendirdi. Katılımcılar, Muğla’da yaşayan Manisalıların iletişimini artıracak ve kültürel dayanışmayı güçlendirecek adımların atılması konusunda ortak görüş bildirdi.

Muhabir: Haber Merkezi