Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin (TEMAD) kuruluşunun 42’nci yıl dönümü ve 17 Ekim Astsubaylar Günü dolayısıyla Muğla’nın Menteşe ilçesinde tören düzenlendi.

“Hak arama mücadelemizi sürdürüyoruz”

Törende konuşan TEMAD Muğla İl Başkanı Kemal Adaş, astsubayların yıllardır çözüm bekleyen sorunlarının TEMAD’ın öncelikli mücadele alanı olduğunu belirterek, “Emekli Astsubayların eğitim ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, görev ve sorumluluklarla uyumlu özlük haklarının sağlanması ve Astsubayların mesleki itibarının hak ettiği seviyeye çıkarılması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Çünkü bizler, görev yaptığımız yıllar boyunca ülkemize ve Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirdik. TEMAD olarak son dönemde hak arama mücadelemizi daha güçlü, daha kararlı ve daha görünür hale getirdik. Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilen basın açıklamaları, şube faaliyetleri, kamuoyu çalışmaları ve kitlesel etkinliklerle Astsubayların sorunlarını ülke gündemine taşıdık. Ankara’da gerçekleştirdiğimiz büyük buluşmalar ve Anıtkabir’de ortaya koyduğumuz güçlü irade, meslektaşlarımızın birlik olduğunda nasıl büyük bir toplumsal güç oluşturabileceğini açıkça göstermiştir” dedi.

Muğla’da Emekli Astsubaylar Atatürk Anıtı’na Çelenk Koydu (2)

“Bu mücadele ortak mücadelemizdir”

Mücadelenin yalnızca Ankara’nın, TEMAD Genel Merkezinin veya belirli şubelerin mücadelesi olmadığını vurgulayan Adaş, “Bu mücadele; Türkiye’nin dört bir yanındaki Emekli Astsubayların, ailelerinin ve gelecekte bu mesleği sürdürecek genç Astsubayların ortak mücadelesidir. Bu nedenle bütün meslektaşlarımızı TEMAD çatısı altında daha güçlü bir birlik ve dayanışma oluşturmaya davet ediyoruz. Birlikte güçlü, birlikte kararlıyız. TEMAD’ın varlık nedeni bellidir: Astsubayların hakkını, hukukunu, onurunu ve geleceğini savunmak” diye konuştu.

Muğla’da Emekli Astsubaylar Atatürk Anıtı’na Çelenk Koydu (3)

“Talebimiz emeğimizin karşılığını almaktır”

42 yıldır olduğu gibi bundan sonra da mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Adaş, “Talebimiz adalettir. Talebimiz emeğimizin karşılığını almaktır. Talebimiz insanca yaşayabileceğimiz ekonomik ve sosyal şartların oluşturulmasıdır. Talebimiz, Astsubayların kendileriyle ilgili kararlarda söz sahibi olmasıdır. Ve en önemlisi; ülkesine yıllarca hizmet etmiş insanların emeklilik dönemlerinde ekonomik kaygılar içerisinde yaşamaya mahkûm edilmemesidir. Para için değil, onurumuz için” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Muhabir: Aziz Şahin