Muğla il genelinde 144 bin 467’si resmi, 18 bin 15’i özel okul öğrencisi olmak üzere toplam 822 okulda eğitim gören 162 bin 482 öğrenci için karne günü heyecanı yaşandı. Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Sabri Acarsoy İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi.
Törene Muğla Valisi İdris Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Keleş, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.
Törende öğrenciler adına sınıf öğrencisi Defne Melis Yıldız konuşma yaptı.
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, yaptığı konuşmada eğitim camiası olarak bir yılı daha tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Muğla eğitim ailesi olarak bir eğitim öğretim yılını daha geride bırakmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Sevincin, heyecanın, emeğin, sabrın ve öğrenmenin iç içe geçtiği bir yılı daha tamamlayarak yaz tatiline giriyoruz. Bu yolculukta amacımız sadece akademik başarı değil; her gün yeni bilgiler öğrenirken aynı zamanda dostluklar kuran, millî ve manevi değerlerini özümseyen, erdemli ve iyi insanlar yetiştirmektir. Geride bıraktığımız eğitim öğretim yılı da öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda sınırlarını aştığı; öğretmenlerimizin özveriyle rehberlik ettiği; velilerimizin ise destekleriyle daima yanımızda durduğu son derece verimli bir yıl olmuştur. Bir yıl boyunca gösterdiğiniz gayret, azim ve kararlılık her türlü takdirin üzerindedir. Aldığınız karne yalnızca bir dönemin değerlendirmesidir; asla kişiliğinizin, potansiyelinizin veya geleceğinizin göstergesi değildir. Başarı kadar çaba da değerlidir. Her birinizin farklı yeteneklere, farklı hayallere ve eşsiz bir potansiyele sahip olduğunu unutmayın. Tatilinizi dinlenerek, kitap okuyarak, yeni şeyler keşfederek, sevdiklerinizle kaliteli zaman geçirerek değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. Merak etmeye, öğrenmeye ve hayal kurmaya devam edin. Çünkü geleceğin Türkiye'si; düşünen, araştıran, üreten ve köklerinden güç alan sizlerin omuzlarında yükselecektir” dedi.
Muğla Valisi İdris Akbıyık ise kentte eğitim yatırımlarının kararlılıkla sürdüğünü ifade ederek, “Yeryüzü cenneti Muğla’mızda, evlatlarımız için eğitim yatırımlarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. 2023 yılından bugüne kadar tamamlanan 13 okul ve 180 derslik, devletimizin eğitime verdiği önemin somut bir göstergesidir. 2026 yılı içerisinde ilimize kazandırılması planlanan 30 proje bulunmaktadır. Ayrıca 484 derslik, 4 öğrenci pansiyonu ile 4 mesleki ve teknik eğitim atölyesi öğrencilerimizin hizmetine kazandırılacaktır. Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla ilerlerken çalışmalarımızı azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam ediyoruz. Sevgili öğrenciler, karneleriniz bir yıl boyunca gösterdiğiniz emeğin göstergesidir. Notlarınızın yanında bilginiz, yetenekleriniz, karakteriniz ve güzel ahlakınız gerçek başarıdır. Güzel bir yaz tatili sizleri bekliyor. Bu dönemi dinlenmenin yanında okuyarak, spor yaparak, kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılarak değerlendirmenizi diliyorum. Ekranlardan uzaklaşıp hayatın gerçek güzellikleriyle buluşmanız; tarihimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi ve yaşadığımız coğrafyayı tanımanız büyük önem taşımaktadır. Muğla Valiliği olarak yürüttüğümüz ‘Bir Kitap, Bir İnsan’ projesinin yaz tatilinde sizlere yol arkadaşlığı yapmasını diliyorum. Unutmayınız; ‘Kitap insan kadar, insan kitap kadar kıymetlidir.’ Her kitap yeni bir ufuktur” diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiir okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu. Gösterilerin ardından bayrak teslim töreni gerçekleştirildi. Tören, protokol üyelerinin öğrencilere karnelerini dağıtmasıyla sona erdi.