Orta Doğu’da yaşanan çatışmalarla birlikte Brent petrol fiyatlarında artış yaşandı. Küresel piyasalarda yaşanan bu yükselişin, döviz kurundaki hareketlilikle birlikte motorin ve benzin fiyatlarına da zam olarak yansıyacağı belirtiliyordu. Petrol fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle pompa fiyatlarında artış beklentisi oluşmuştu.

3 Mart Gecesi Planlanan Zam Uygulanmayacak
CNBC-E’de yer alan habere göre, motorine 3 Mart’ı 4 Mart’a bağlayan gece yapılması planlanan 6,69 TL’lik zam iptal edildi. Orta Doğu’daki gelişmeler ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle gündeme gelen artışın uygulanmayacağı bildirildi.
Akaryakıt Fiyatlarında Gece Yarısı Değişiklik Yok
Zam söylentilerinin ardından birçok vatandaş akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturmuştu. Ancak hükümetin devreye girdiği ve akaryakıtta zam yapılmaması için önlem aldığı belirtildi.

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, TÜPRAŞ Rafinerisi’ne verilen talimat doğrultusunda gece yarısı akaryakıt fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacak.
Benzin Zammında Değişiklik Yok
Motorin zammı iptal edilirken, benzinin litre satış fiyatına 1 lira 71 kuruş zam yapılacağı bildirildi.





