Marmaris Belediyesi, yaz aylarında artan yangın riskine karşı ilçe genelindeki temizlik ve bakım çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Beldibi çevre yolu güzergahında eş zamanlı çalışma gerçekleştirdi.

Özellikle ormanlık alanlara yakınlığı nedeniyle yangın riski taşıyan bölgede yürütülen çalışmalarda, yol güzergahı boyunca kapsamlı çevre temizliği yapıldı. Ekipler, çevreye gelişigüzel bırakılan atıkları toplarken, yangının başlamasına veya yayılmasına neden olabilecek kuru ot ve çalıları da temizledi.

Marmaris’te Yangın Riskine Karşı Beldibi’nde Temizlik Seferberliği (3)

Kuru Ot ve Çalılar Temizlendi

Yol kenarlarında ve çevrede biriken kuru bitki örtüsünün temizlenmesiyle bölgenin olası yangınlara karşı daha güvenli hale getirilmesi amaçlandı.

Belediye yetkilileri, yaz aylarında yüksek sıcaklıklarla birlikte artan yangın tehlikesine karşı benzer çalışmaların ilçe genelinde aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

Marmaris'te firari FETÖ'cü Karatepe'nin gösterdiği 8 noktada keşif yapıldı
Marmaris'te firari FETÖ'cü Karatepe'nin gösterdiği 8 noktada keşif yapıldı
İçeriği Görüntüle

Marmaris’te Yangın Riskine Karşı Beldibi’nde Temizlik Seferberliği (2)

Vatandaşlara da çağrıda bulunan yetkililer, özellikle ormanlık alanların yakınlarında yol kenarlarına çöp bırakılmaması, sigara izmariti atılmaması ve yangına yol açabilecek davranışlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Marmaris Belediyesi ekiplerinin, çevre temizliğinin sağlanması ve yangın riskinin azaltılması amacıyla farklı noktalardaki çalışmalarına devam edeceği bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi