Muğla’da kritik ASKOM toplantısı gerçekleştirildi
Muğla’da kritik ASKOM toplantısı gerçekleştirildi
İçeriği Görüntüle
Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülen “Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Kendi İşini Kurma Projesi” kapsamında Muğla’nın Milas ilçesinde “Ajna Cafee Cool” isimli kafe hizmete açıldı.

İŞKUR Milas Hizmet Merkezi’ne başvuran engelli girişimci Elif Kaya tarafından hazırlanan “Engelsiz Kafe ile Ben de Varım” projesi, ilgili komisyonun 2026/1 sayılı kararıyla kabul edildi. Proje kapsamında Elif Kaya’ya 735 bin TL hibe desteği sağlandı.

Hayalini kurduğu işletmeyi açtı

Destek sürecinin tamamlanmasının ardından modern işletmecilik anlayışıyla hazırlanan “Ajna Cafee Cool” Milas’ta faaliyetlerine başladı.

Elif Kaya’nın, 16 yıl boyunca Samsun Adliyesi ve Samsun Bölge Adliyesi’nde zabıt katibi olarak görev yaptığı öğrenildi. Kaya’nın 2023 yılında tayinle Milas Adliyesi’ne geldiği, uzun süredir hayalini kurduğu kafe işletmeciliği için ise Ekim 2025’te görevinden istifa ettiği belirtildi.

“Engelsiz Kafe ile Ben de Varım” projesi kabul edildi

İŞKUR tarafından yürütülen hibe programı kapsamında kabul edilen proje ile girişimci Elif Kaya’nın kendi işini kurması desteklendi.

Programın, engelli bireylerin iş hayatına katılımını artırmayı ve girişimcilik faaliyetlerini teşvik etmeyi amaçladığı ifade edildi.

Destek verenlere teşekkür etti

Kendi iş yerini açmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Elif Kaya, süreç boyunca destek veren İŞKUR yetkililerine teşekkür etti.

Milas’ta hizmet vermeye başlayan işletmenin, hem sosyal yaşam hem de girişimcilik açısından örnek projeler arasında gösterildiği ifade edildi.

Kaynak: İHA