
Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Düğerek Mahallesi’nde Hanife Yılmaz’ın benzin dökülerek yakılması sonucu öldüğü iddiasıyla açılan davanın altıncı duruşması, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü. Sanık H.B.'nin tutukluluk halinin devamına karar verilirken, mahkeme heyetindeki değişiklik nedeniyle dava karara bağlanamadı. Duruşma 17 Ekim 2025 tarihine ertelendi.
Avukat Ceviz: “Artık araştırılacak bir şey kalmadı”
Hanife Yılmaz’ın ailesinin avukatı Perihan Ceviz, önceki duruşmada mahkemenin talep ettiği sağlık belgeleri hakkında bilgi verdi. Ceviz, "2017’den bu yana Hanife Yılmaz’ın herhangi bir ruhsal ya da fiziksel rahatsızlığı bulunmadığı hastane evraklarıyla belgelendi. Sanık tarafı sürekli olarak algı yaratma peşinde. Özellikle çocukların ifadeleriyle ilgili 'kopyala-yapıştır' ve yönlendirme iddiaları doğru değil. Farklı polis ekipleri tarafından alınan ifadelerde tutarlılık var" dedi.
Sanık H.B.: “Söyleyecek bir şeyim yok”
Sanık H.B. önceki ifadelerini tekrarladığını belirterek, duruşmada, "Söyleyecek bir şeyim yok, hala aynı ifadelerim geçerlidir" dedi. Sanığın adli sicil kaydında ise alkollü araç kullanımı ve dört ayrı suç dosyasının bulunduğu öğrenildi.

Avukat: “İntihar değil, yardım çığlığı attı”
Sanık avukatlarının Hanife Yılmaz’ın intihar etmiş olabileceği yönündeki savunmasına da değinen Av. Ceviz, "İntihar etmek isteyen bir kadın, etrafındakilere yardım çığlıkları atmaz. Bu olayın üzeri örtülmeye çalışılıyor. Bizce dosyada artık araştırılacak bir konu kalmadı" diyerek sürecin bir an önce sonlanması gerektiğini vurguladı.
Heyet Değişikliği Nedeniyle Karar Çıkmadı
Mahkeme heyetindeki değişiklik nedeniyle dosya karara bağlanamadı. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 17 Ekim 2025 tarihine erteledi.
Sıkça Sorulan Sorular
Hanife Yılmaz kimdir?
- Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Düğerek Mahallesi’nde yaşayan, dini nikahla birlikte yaşadığı kişi tarafından yakılarak öldürüldüğü iddia edilen genç kadındır.
Sanığa hangi suç isnat ediliyor?
- Hanife Yılmaz’ı kasten öldürmek suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyor.
Mahkemenin bir sonraki adımı ne?
- 17 Ekim 2025 tarihindeki duruşmada, yeni heyetin dosyayı incelemesinin ardından karar verilmesi bekleniyor.





