Türk futbolunu sarsan soruşturmalar kapsamında Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun cezaevine gönderilmesi, kurum içinde ciddi bir idari boşluk yarattı. Yaşanan bu sarsıntının ardından yeni kurul arayışlarına hız veren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maç takvimi yaklaşan müsabakalar için acil bir çözüm formülü üretti.

Muğla Valisi Akbıyık’a spora destek ödülü
Muğla Valisi Akbıyık’a spora destek ödülü
İçeriği Görüntüle

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI HAKEM ATAMALARI NASIL YAPILACAK?

Önümüzdeki 6, 7 ve 8 Ekim günlerinde sahne alacak Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmalarında görev alacak hakemler, mevcut kurulun aktif görevine devam eden üyeleri tarafından atanacak. Federasyonun şekillendirdiği bu geçici kriz masasında, MHK Başkan Vekili unvanını taşıyan Hikmet Öksüzoğlu liderliği üstleniyor. Saha içi adaleti sağlayacak isimlerin belirlenmesi gibi hassas bir süreçte Öksüzoğlu'na; kurul üyelerinden Ali Zağlı, Kamil Abitoğlu, İbrahim Çınar ve Ziya Çetin eşlik edecek.

Futbol camiasında derin izler bırakan operasyonlar sonucunda MHK'nın bir numaralı ismi Ferhat Gündoğdu'nun tutuklu yargılanmasına karar verilmişti. Aynı adli dosya kapsamında ifade veren MHK 4. Bölge Sorumlusu Sebahattin Şahin hakkında ise adli kontrol şartı uygulanarak yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

TFF yönetimi, fikstürün aksamaması adına bu eylem planını devreye sokarken, arka planda kalıcı ve güvenilir bir yapı kurmaya odaklandı. Yönetim kurulu, tartışmalara son verecek yeni bir MHK başkanı ve sıfırdan bir yönetim ekibi oluşturmak amacıyla istişarelerini aralıksız sürdürüyor. Atama çalışmalarının tamamlanmasının ardından, federasyonun yakın gelecekte yeni merkez hakem kurulunu resmi olarak kamuoyuna tanıtması bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi