Cumhuriyet Halk Partisi’nde Muğla İl Başkanı Nail Kızıl’ın görevden alınmasının ardından ilk açıklama geldi. CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası CHP Sözcüsü Müslim Sarı’nın, Kızıl’ın görevden alındığını duyurmasının ardından Nail Kızıl, CHP Muğla İl Başkanlığı binasında açıklamalarda bulundu.
Görevden alınarak tedbirli olarak disipline sevk edilen Kızıl, kararın meşru olmadığını savunarak, “13 ilçemizin delegelerinin özgür iradesiyle seçilmiş Muğla İl Başkanı olarak, mutlak butlan süreciyle alınan görevden alma ve tedbirli disiplin kararını siyasi ve hukuki açıdan meşru görmüyor, tanımıyorum” dedi.
Göreve atamayla değil, örgütün demokratik iradesiyle seçilerek geldiğini belirten Kızıl, meşruiyetinin tek kaynağının örgüt olduğunu ifade etti. Kızıl, mutlak butlan süreciyle oluşturulan yönetimin aldığı kararları, disiplin işlemlerini ve yapılacak atamaları kabul etmediğini belirterek, “Bu anlayışın Muğla İl Başkanlığı’na atayacağı hiçbir ismi de il başkanı olarak tanımıyorum” ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkanı olarak Özgür Özel’i tanıdığını vurgulayan Kızıl, siyasi mücadelesini bu meşruiyet anlayışı doğrultusunda sürdüreceğini söyledi. Yönetim kurulu üyeleri ve yol arkadaşlarıyla birlikte Muğla’nın sorunları için çalışmaya devam edeceklerini belirten Kızıl, parti binasında olsalar da olmasalar da sokakta, meydanda, esnafın yanında, emekçilerin arasında ve çevre mücadelelerinde CHP’nin sosyal demokrat siyasetini savunmayı sürdüreceklerini dile getirdi.
Kızıl, açıklamasının devamında, CHP’nin temel hedefinin halkın iradesini yeniden egemen kılmak ve partiyi iktidara taşımak olduğunu belirterek, hiçbir iç tartışmanın ya da makam mücadelesinin bu hedefin önüne geçemeyeceğini söyledi.
Mücadelelerinin demokrasi, örgüt iradesi ve CHP’nin temel değerleri doğrultusunda süreceğini kaydeden Kızıl, “Hiçbir görev, hiçbir makam, halkımıza ve örgütümüze karşı sorumluluğumuzdan daha büyük değildir” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.





