Özkan Bozkurt’tan Cengizhan Güngör’e Ziyaret
Özkan Bozkurt’tan Cengizhan Güngör’e Ziyaret
İçeriği Görüntüle

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Muğla’daki ilçe kongre süreci, bazı bölgelerde tek adaylı güven tazeleme havasında ilerlerken, bazı ilçelerde ise iki adaylı yarış dikkat çekiyor. Parti içi dengeler ve belediye-örgüt ilişkilerinin sonuçlara yansıması bekleniyor. 9 Ağustos itibarıyla ilçelerde son durum şöyle:

Tek Adayla Kongreye Gidecek İlçeler

Fethiye’de mevcut İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, yeniden adaylık açıklayan tek isim olarak kongreye hazırlanıyor. Parti kulislerinde başka bir adayın çıkmayacağı yönünde görüş hâkim. Dalaman’da Bilal Sarıhan, Menteşe’de Nail Kızıl ve Milas’ta Tüze Çetinkaya da tek aday olarak kongreye katılacak. Bu ilçelerde süreç “güven tazeleme” atmosferinde geçiyor.

İki Adayın Yarışacağı İlçeler

Ortaca’da mevcut başkan Özcan Özsoy’un karşısına Mehmet Güzel çıktı. Güzel’in, Belediye Başkanı Evren Tezcan’ın desteğini aldığı konuşuluyor. Köyceğiz’de ise mevcut başkan Tanju Satılmış ile Mehmet Ali Ercan yarışacak. Yerel değerlendirmelere göre, sonuçlar belediye-örgüt ilişkilerindeki gelişmelerden etkilenebilir.

Marmaris’te İlçe Başkanı Ömer Bozdemir ikinci dönem için adaylığını açıklarken, karşısında tek kadın aday olarak Pelin Özbozdağ yer alıyor.

Sürpriz Adaylar ve Belirsizlikler

Ula’da mevcut başkan Mustafa Özdeş’in rakibi, genç isim Erol Kocabıçak oldu. Adaylığını sosyal medya üzerinden duyuran Kocabıçak, tabanla kurduğu iletişim diliyle dikkat çekti. Datça’da mevcut başkan Abdullah Sezai Öz henüz adaylığını açıklamazken, kulislerde Volkan Karacaoğlu ismi öne çıkıyor.

Yatağan’da mevcut başkan Mehmet Kemiksiz aday olmayacağını açıkladı. Şu ana kadar Kadir Yaka ve Ozan Gürpınar adaylıklarını duyurdu. Ayrıca Mustafa Murat Can ve Ünal Mutlu’nun da adaylık hazırlığında olduğu konuşuluyor.

Beklenti ve Sessizlik Olan İlçeler

Bodrum’da mevcut başkan Tuna Işın ile adı kulislerde geçen Başar Bıyıklı henüz resmi açıklama yapmadı. İki isim, bir önceki kongrede de yarışmıştı. Seydikemer’de Cemil Daydır’ın, Kavaklıdere’de ise Cengiz Doğan’ın yeniden aday olması ve görevlerine devam etmesi bekleniyor.

CHP Muğla’daki ilçe kongreleri, partinin yerel teşkilat yapısını belirleyecek. Tek adaylı ilçelerde mevcut yönetimlerin görevlerini sürdürmesi beklenirken, rekabetin yaşanacağı bölgelerde sonuçların dengeleri nasıl etkileyeceği önümüzdeki süreçte netleşecek.

Muhabir: Mukaddes Yelin