Finans Analisti İslam Memiş, tam da bu belirsizlik ortamında milyonlarca yatırımcının merakla beklediği o kritik rakamları ve tarih aralığını açıkça masaya yatırdı.
Piyasalarda Tepki Alımları Başladı
Haftalardır baskı altında ezilen altın fiyatları nihayet hareketlendi. Petrol fiyatlarının geri çekilmesi ve dolar endeksinin zayıflamasıyla birlikte ons ve gram altın tarafında güçlü tepki alımları görüldü. Tabii bu hareketlilik, küçücük birikimini enflasyona karşı korumaya çalışan dar gelirlinin yüreğine bir nebze olsun su serpiyor. Ancak uzmanlar bu yükselişin kalıcı bir trende oturması için masadaki ateşkes ihtimallerine ve teknik sınırlara dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Ateşkes Olursa Gram 8 Bin TL
Peki senaryolar ne söylüyor? Ons altının 4 bin 300 dolar, gramın ise 6 bin 580 lira bandına çekildiği dönemi hatırlatan Memiş, iki farklı ihtimalin altını çiziyor. Eğer savaş ve küresel krizler tüm hızıyla sürerse ons için 3 bin 950 dolar, gram için ise 6 bin lira seviyesi ana destek olarak çalışacak. Fakat yüzleri güldürecek bir ateşkes anlaşması imzalanırsa, ons altın 4 bin 400 dolar direncini kırıp yıl sonuna kadar 5 bin dolara tırmanabilir. Bu da gram altında 8 bin lira üzerindeki rakamların artık olağan bir duruma dönüşeceği anlamına geliyor.
Kısa Günde Zengin Olma Hayali
Diyelim ki elinizde avucunuzda ne varsa bozdurup altına yatırmak istiyorsunuz; işte İslam Memiş tam da bu noktada sert bir dille uyarıyor. Kısa sürede köşe dönme hayaliyle evini, arabasını satıp tüm parasını tek bir enstrümana bağlayanlar inanılmaz büyük bir kumara girişiyor. Fiyattan ziyade miktara odaklanmak, altını dahil tüm varlıklarda sepet yapıp uzun vadeli düşünmek hayatta kalmanın tek yolu.
Kaynak: Haber Merkezi