AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "10 Ağustos 2025 tarihinde saat 19.53'te Balıkesir ili Sındırgı ilçesinde 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem Manisa, İzmir, Uşak ve Bursa illerinde hissedilmiştir. Şu ana kadar büyüklüğü 3.0 üzerinde toplam 7 artçı deprem meydana gelmiştir. An itibarıyla saha taramaları devam etmektedir" denildi.
Türkiye Afet Müdahale Planı'nın devreye alındığı belirtilen açıklamada, "Çanakkale, İzmir, Afyonkarahisar, Uşak, Bursa, Sakarya, Kütahya, Bilecik, Manisa, Kocaeli AFAD İl Müdürlüklerinden arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere personel ve araç sevki yapılmıştır. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) devreye alınmış olup, tüm afet gruplarının temsilcileri AFAD Başkanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde toplanacaktır. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Gelişmeler takip edilmektedir" ifadelerine yer verildi.
AFAD: "Deprem Manisa, İzmir, Uşak ve Bursa illerinde hissedilmiştir"
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Balıkesir Sındırga'da meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından Manisa, İzmir, Uşak ve Bursa illerinde de hissedildiğini ve AFAD İl Müdürlüklerinden ekiplerin bölgeye sevk edildiğini açıkladı.
Kaynak: İHA
Yorumlar
Trend Haberler
Muğla'da en çok nereli var? İşte listenin ilk 5'inde yer alan iller
Muğla'nın haziran ayında sıcaklık rekoru kıracak ilçesi açıklandı!
Marmaris Çubucak Kampı 2026 Fiyatları Açıklandı
Ege'de 6.5 büyüklüğünde deprem riski! Şener Üşümezsoy açıkladı
Muğla'da yaz sineklerinden korunmak için yeni yöntem: Evlerde hemen deneyin!
Menteşe’de Genç Yaşta Acı Kayıp




