Ramazan Ayının Vazgeçilmez Lezzeti Güllaç, Sofraları Süslüyor

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından birisi olan Güllaç ile ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için haberimizde derledik. İşte dillere destan Güllaç tatlısının tarifi ve yapılışı...

Mukaddes Yelin
Mukaddes Yelin Tüm Haberleri

Ramazan Ayının Vazgeçilmez Lezzeti Güllaç, Sofraları Süslüyor

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından birisi olan Güllaç ile ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için haberimizde derledik. İşte dillere destan Güllaç tatlısının tarifi ve yapılışı...

Ramazan Ayının Vazgeçilmez Lezzeti Güllaç, Sofraları Süslüyor

Ramazan Ayı Geldi, Güllaç Sezonu Açıldı

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, sofralarda yeniden yerini alan güllaç, tatlı severlerin ve geleneksel lezzet arayışında olanların gözdesi haline geldi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, güllaç yapımı ve tüketimi artıyor.

Ramazan Ayının Vazgeçilmez Lezzeti Güllaç, Sofraları Süslüyor

Güllaç: Geleneksel ve Sağlıklı Bir Lezzet

Güllaç, Türk mutfağının en eski tatlılarından biri olarak bilinirken, sağlıklı ve hafif yapısıyla da dikkat çekiyor. İncecik açılan güllaç yaprakları, süt ve şekerle buluşturularak hazırlanırken, iç dolgusuyla da zenginleştiriliyor. Besleyici ve hafif bir tatlı olan güllaç, Ramazan ayında uzun süren açlığın ardından enerji sağlamak için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Ramazan Ayının Vazgeçilmez Lezzeti Güllaç, Sofraları Süslüyor

Güllaç, Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezi

Güllaç, Ramazan ayının manevi atmosferine de uyum sağlayarak, iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı haline gelmiş durumda. Özel davetlerde de sıkça tercih edilen bu lezzet, birlik ve beraberliğin simgesi olarak kabul ediliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da güllaç, iftar sofralarını şenlendirecek.

Ramazan Ayının Vazgeçilmez Lezzeti Güllaç, Sofraları Süslüyor

Güllaç Tarifi:

Malzemeler:

10 adet güllaç yaprağı
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
1 su bardağı süt (üzerini süslemek için)
Tarçın (üzerini süslemek için)

Ramazan Ayının Vazgeçilmez Lezzeti Güllaç, Sofraları Süslüyor

Yapılışı:

Bir tencerede sütü kaynatın ve içine şeker ekleyerek eritin.

Şeker eridikten sonra ocaktan alın ve sütü soğumaya bırakın.

Bir geniş tepsi veya borcamın içine birkaç kaşık süt dökün.

Güllaç yapraklarını sırayla süt ile ıslatıp tepsiye dizin.

Islattığınız güllaç yapraklarının arasına ceviz veya fındık serpiştirin.

Kalan sütü üzerlerine dökün ve tepsiyi buzdolabına kaldırın.

Güllaçlar iyice soğuduktan sonra üzerine tarçın serperek servis yapın.

Afiyet olsun!

17 Mar 2024 - 09:16 - Kültür & Sanat --- Okunma

Mahreç  Mukaddes Yelin


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Hamle Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Hamle Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Hamle Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Hamle Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.