Yenilebilir ot eğitimlere büyük ilgi

Bu haber 26 Mayıs 2017 - 0:47 'de eklendi ve 201 kez görüntülendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonu (GEF) desteği ile gıda ve beslenme için uygun biyolojik çeşitliliğin korunması, sürdürülebilirliğini sağlamak, hedef kullanıcı refahını arttırmak ve gıda güvenliği amacıyla “Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik Projesi” uygulanıyor.

Metin Karakoç

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonu (GEF) desteği ile gıda ve beslenme için uygun biyolojik çeşitliliğin korunması, sürdürülebilirliğini sağlamak, hedef kullanıcı refahını arttırmak ve gıda güvenliği amacıyla “Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik Projesi” uygulanıyor.

10 pilot ilin, belirlenen ilçe ve köylerinde eğitim çalışmaları gerçekleşti. Bu iller arasında başta Muğla olmak üzere Antalya, Aydın, Karaman, Konya, Mersin, Balıkesir, İzmir, Kastamonu ve Sinop illeri bulunuyor. Muğla İli Milas ilçesi Menteş ve Dörttepe Mahalleleri,  Bodrum İlçesi Çömlekçi ve Çamlık Mahalleri ile Menteşe İlçesi Yaraş ve Yeşilyurt Mahallelerini kapsayan proje çalışmasında eğitimler gerçekleşti.

Kadın çiftçi ve ailelerine yönelik verilen eğitimlerde proje tanıtılarak yenilebilir otlar, kullanımı, besin değerleri, toplanma zamanı ve şekli konularının yanı sıra biyokaçakçılık konularına yer verildi.

Eğitimlerde konu hakkında eğitim materyalleri dağıtıldı. Eğitime katılan kadın çiftçilerle anket çalışması gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören eğitim “Lider Çocuk Tarım Kampı” kapsamında öğrencilere yönelik de gerçekleştirildi.  Eğitimler sonunda yaklaşık 150 kadın ve 120 öğrenciye ulaşıldı. Eğitimlere ilginin yoğun olduğu gözlendi.

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mehmet İdar, Endemik bitki ve yenilebilir ot yönüyle zengin olan Muğla’da ilgi üzerine eğitim ve uygulama alanında çalışmaların devam edeceğini, Ege Tarımsal Araştırma ile olsun, Orman Bölge Müdürlüğü ile olsun istişare içinde olunacağını ve bu zenginliğin korunması için İl Müdürlüğü olarak çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. Bodrum’daki eğitime Biyoçeşitlilik Projesi Ege Bölgesi Koordinatörü Dr. Ayfer Tan ve Tevfik Teylan ile Akdeniz Bölge Koordinatörlüğünden Dr. Saadet Tuğrul Ay katılarak kadınların yenilebilir otlar ve biyoçeşitlilik konularında sorularını yanıtladı. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.