Süt hijyeni eğitimi

Bu haber 26 Nisan 2017 - 0:10 'de eklendi ve 221 kez görüntülendi.

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü süt hijyeni konusunda eğitimlere başladı.

Sultan Kocakulak

Süt hijyeninin ilk eğitim Yatağan’da gerçekleştirildi. Yatağan İlçesi Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen eğitim, süt toplama merkezi ve süt işleme tesislerinde çalışanlara yönelik yapıldı.  “Süt Hijyeni”  eğitimine toplamda 16 kişi katılmış olup, kursa öğretici olarak İl Müdürlüğü çalışanlarından Ziraat Mühendisi(Gıda) Sevilay Kiraz ve Veteriner Hekim Pembe Kocasarı Gültekin katıldı. Çiğ sütün hijyenik üretimi, ahır ve sağım hijyeni, çiğ sütün üretimi, taşınması, depolanması, soğutulması ve çiğ sütün işletmeye kabul kriterleri konularında eğitim verildi. Eğitimlerin ardından kursiyerlere süt işleme toplama tesislerine teknik gezi düzenlendi.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Yıldırım Yurdusev, eğitimlerin tüm ilçelerde devam edeceğini ifade ederek, süt hijyeninin gerek işletme gerekse tüketici açısından önemine dikkat çekti. Sütün hijyen olarak işlenip tüketiciye sunulmasının işletme içinde önemli olduğunu söyleyen Yurdusev, gıdada denetim kadar verilen eğitimlerin bilgi noksanlığından doğabilecek aksaklıkların önüne geçmek veya azaltmak açısından gerekli olduğunu vurguladı. Şube olarak başka eğitimlerin de verileceğini ve bu konuyu önemsediklerini söyledi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.