Seçtikleri meslekle gençlere umut oldular

Bu haber 25 Mayıs 2019 - 0:49 'de eklendi ve 1.160 kez görüntülendi.

Muğla’nın Menteşe İlçesi kırsal Çatakbağyaka Mahallesinden maddi imkânsızlıklar nedeniyle yıllar önce kent merkezine garson olarak çalışmaya gelen köy çocukları, aşçılık mesleğine yönelerek Muğla’da yemek sektörünün tepesine tırmandı.

Yıllar sonra Muğla’da çok tercih edilen lokantaların sahibi olan Çatakbağyaka aşçıları, köylerindeki gençlere de umut oldular. Büyüklerini örnek alan Çatakbağyakalı gençler de aşçılık yolunda emin adımlarla ilerliyor. Muğla Lokantası sahibi Mehmet Bingöl 38 yıl önce maddi imkansızlıklar nedeniyle merkeze gelerek garson olarak çalışmaya başladığını söyledi. Bingöl, “13 yaşındayken çırak olarak aşçı İsmet Demirtaş’ın yanında çalışmaya başladım. Daha sonra bir restoranda 13 yıl aşçı olarak çalıştım. Ardından 3 masalı küçük bir lokanta açtım. Yıllar geçtikçe işlerimizi büyüttük. Şuan iki katlı Muğla Lokantası’nı 14 yıldır işletiyorum. Yanımda özellikle Çatakbağyakalı gençleri çalıştırıyorum. Köyümüzün gençlerinin bu sektörde yer almalarını çok önemsiyorum” dedi.
Çatakbağyaka’dan yıllar önce merkeze gelerek çıraklık yapan Abdullah Aktaş ise, işlerini büyüterek şimdilerde büyük bir lokantanın sahibi oldu. (İHA)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.