Öğretmen ve öğrencilere zeytinyağı tadım eğitimi « Hamle Gazetesi

Öğretmen ve öğrencilere zeytinyağı tadım eğitimi

Bu haber 26 Kasım 2019 - 9:48 'de eklendi ve 346 kez görüntülendi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu’ projesi kapsamında, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesince Dünya Zeytin Günü  Farkındalık Etkinlikleri kapsamında, veli ve öğrencilere yönelik zeytinyağı tadım eğitimi gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu’ projesi kapsamında, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesince Dünya Zeytin Günü  Farkındalık Etkinlikleri kapsamında, veli ve öğrencilere yönelik zeytinyağı tadım eğitimi gerçekleştirildi.

Muğla Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen eğitime Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Süleyman Kurnaz, Tarımsal Yayım Projesi sorumlusu Levent Uyan, Muğla Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Butik Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği Kurucu Başkanı Atilla Totoş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Eğitimin Açılış konuşmasını yapan Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Süleyman Kurnaz, “Muğla Olarak zeytin ağacı varlığında ikinci sıradayız ve ağırlıklı çeşidimiz Memecik Çeşididir. Memecik çeşidi zeytinyağı kalitesi olarak çok değerli bir çeşittir. Hem sabah aç karnına almış olduğunuz bir kaşık zeytinyağı esasında sizin için bir ilaçtır. Şu an tıbbın peşinde koştuğu moleküler zeytinyağının içerisinde doğal olarak bulunmaktadır. Yeşil zeytin ile olgunlaşmış siyah zeytini karşılaştırdığımızda yeşil zeytin çürümeden daha uzun süre kalacaktır. Sebebi de içindeki bileşiklerdir. Erken hasat soğuk sıkım bunun için çok önemlidir” diye konuştu.

Zeytinyağında Duyusal Tadım ve Kalite eğitiminde katılımcılara zeytinyağının özellikleri, soğuk sıkım erken hasat tekniğinin önemi, zeytinyağının nasıl muhafaza edilmesi gerektiği konularında kısa bir sunum yapıldı. Ardından katılımcılara iyi ve kötü zeytinyağı tadımı yaptırılarak iki zeytinyağı arasındaki farklar anlatıldı. Eğitim soru ve cevapla sonlandırıldı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.