Öğrencilerden büyük başarı

Bu haber 22 Ekim 2014 - 23:59 'de eklendi ve 819 kez görüntülendi.

ogrencier basariAşçılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından 17-19 Ekim tarihlerinde Bursa’da düzenlenen ‘1. Uluslararası Bursa Aşçılık Yarışması’nda Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri büyük başarı elde ettiler.

Hafize Ataseven

Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından 17-19 Ekim tarihlerinde Bursa’da düzenlenen ‘1. Uluslararası Bursa Aşçılık Yarışması’nda Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri büyük başarı elde ettiler. 12 Ülkeden yaklaşık bin yarışmacının katıldığı yarışmada Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri bireysel ve ekip olarak yarıştıkları dallarda 1 altın, 12 gümüş, 8 bronz madalya ve 1 Merit alarak büyük bir başarıya imza attılar.

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Öğrencileri yarışmada ayrıca, ‘En İyi Üniversite’ kategorisinde de 3.lük kupasını almaya hak kazanarak, birçok üniversiteyi geride bıraktı.

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yusuf Yiğit yönetiminde yarışmaya katılan öğrencilerden; Burak Kahyaoğlu “Yeşil Soslu Tavuk Sarma Yemeği” ile altın madalya , “Nar Sosla Somon ’un Düeti” Yemeği ile gümüş madalya, Sultan Saçak “Sakız Muhallebi Eşliğinde İncir Lokumu” ile gümüş madalya, “Tavuk Sebze Çeşnili Şerit Makarna” ile Merit, Tolga Karadaş “ Köy Usulü Domates Dolması” ile gümüş madalya, “Osmanlı Bohçaları eşliğinde Saray Sarma” ile ekip dalında gümüş madalya, Ayşenur Yönal “Teşvik-i Çeşidiye” ile bronz madalya, “Saray Lokumu” ile gümüş madalya, Utku Pamukoğulları “Datça Bal ve Bademiyle lezzetlendirilmiş Somon” ile gümüş madalya,

Orkun Çakır “Padişah sandalı” ile bronz madalya, “Keçi Peynirli Graten” ile ekip dalında gümüş madalya, Bahtiyar Sezen “ Osmanlı Usulü Sebzeli Mantı” ile bronz madalya,

Öznur Şahin “Pastırmalı Sebzeli Kelebek Makarna” ile bronz madalya , “Ispanak Soteli Levrek Sarma” ile gümüş madalya, “Tavuklu Soğan Dolması” ile gümüş madalya,

Azime Busem “Keçiboynuzu Çeşnili Rakı Soslu Mantı” ile bronz madalya, “Domates Soslu Tavuk Sarma” ile grup dalında gümüş madalya , “Datça Usulü Bademli Sütlü Tatlı” ile bronz madalya, “Fırın Pancarlı Kereviz Püresi Eşliğinde Kuzu Pirzola” ile bronz madalya,

İlknur Çelebi “Pazı Yatağında Levrek” ile gümüş madalya, “Sebze Çeşnili Erişte” ile ekip dalında gümüş madalya, “Osmanlı Usulü Portakallı Tavuk Göğsü” ile bronz madalya kazandılar. Hamle Gazetesi olarak, kazandıkları 22 ödül ile Muğla’yı, 1. Uluslararası Bursa Aşçılık Yarışması’nda en iyi şekilde temsil eden Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu öğrencilerini tebrik ediyoruz.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

2 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
ayhan 24 Ekim 2014 / 16:47

Muhteşem bir başarı DATÇA adına teşekkür ediyor öğretenleri YUSUF YİĞİT ve yarışma ekibini kutluyorum..

ilknur çelebi 24 Ekim 2014 / 20:00

Bizi bu kısa sürede gecelerce çalıştıran YUSUF hocama çok teşekkür ediyorum . 3 günlük kısa bi sürede bu ödülleri kazanmak bizim için gerçekten zor oldu ama en sonunda yarım kalan işimizi tamamlayabildik 🙂