Muğlalı öğrencilerin büyük başarısı « Hamle Gazetesi

Muğlalı öğrencilerin büyük başarısı

Bu haber 23 Ocak 2017 - 9:13 'de eklendi ve 715 kez görüntülendi.

Muğlalı öğrencilerin başarısı (2)Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak dalı öğrencileri Antalya’da düzenlenen 9. Uluslararası Altın Kep Aşçılar yarışmasında ikinci olarak Muğla’yı başarı ile temsil ettiler.

Metin Karakoç

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak dalı öğrencileri “Antalya’da Türkiye Aşçılar Federasyonu  ve Antalya Mutfak Şefleri Derneği (ANFAŞ) işbirliği ile gerçekleştirilen 9. Uluslararası Altın Kep Aşçılar yarışmasında ikinci olarak gümüş madalya kazanma başarısı gösterdiler.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak dalı 12. sınıf öğrencileri Kubilay Evkuran, Sabri Kurnaz, Erdem Demirtaş, okul öğretmenleri Sibel Erişti ve Hatice Çevik rehberliğinde 9. Uluslararası Altın Kep Aşçılar yarışmasında birinci mutfak dalında ‘Ege Otları Eşliğinde Acıbadem Likörlü Kuzu Pirzola’ yemeği ile yarıştı.

Yarışmada Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak dalı öğrencilerinin hazırladığı ‘Ege Otları Eşliğinde Acıbadem Likörlü Kuzu Pirzola’ yemeği, yenilik, sunum, profesyonellik ve lezzet kriterlerinin puanlaması ile 90 ekip arasında ikinciliği elde etti.

  1. Uluslararası Altın Kep yarışmasında ikincilik alarak Muğla’yı başarı ile temsil eden Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Sibel Erişti, öğrencileri ile gurur duyduğunu belirterek, “Yarışmaya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 3 kişilik bir ekiple katıldık. Öğrencilerimiz ‘Ege Otları Eşliğinde Acıbadem Likörlü Kuzu Pirzola’ adlı ürünü hazırlayarak jürinin değerlendirmesine sundular. Yenilik, sunum, profesyonellik ve lezzet kriterlerinin değerlendirildiği yarışmada 90 ekip içerisinde öğrencilerimiz hazırladıkları ürünle 2. olarak Gümüş Madalya almaya hak kazandılar. Öğrencilerimizin bu başarısı bizi gururlandırdı. Yarışmada Ege bölgesinde yetişen otları ön plana çıkarmayı amaçladık. Çünkü bölgemizde başka bölgelerde yetişmeyen tatlar var. Bu anlamda öğrencilerimiz bu bölgenin otları ile yapılan ürün ile aldıkları başarı çok önemli. Ayrıca bu tür yarışmalar öğrencilerimizin ufkunu açması anlamından da önemli. Bu yarışmada Muğla’yı başarılı bir şekilde temsil ettiğimiz için çok mutluyum” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.