Muğla Kebabı için Yunanistan’dan geliyorlar

Bu haber 15 Aralık 2018 - 3:07 'de eklendi ve 802 kez görüntülendi.

Kış aylarının en çok tercih edilen yemeklerinden olan Muğla Kebabı’nın ünü Türkiye’yi aştı. Yunan turistler, Marmaris’te hizmet veren çorbacıya Muğla Kebabı içmeye geliyor.


Kış aylarının vazgeçilmezidir çorbalar. Hem şifa kaynağı hem de lezzetiyle dikkat çeken çorbalardan biri de Muğla yöresine ait ‘Muğla Kebabı’. 8 saat pişen kemikli etten yapılan Muğla Kebabı’nın ünü Türkiye’yi aştı. Marmaris’te bulunan çorbacı yerli misafirleri dışında her kış Yunanistan’dan gelen Muğla Kebabı tutkunlarını ağırlıyor. İşe sevgisi katarak çorbaları hazırladığını belirten Nuri Okutan, “Ailecek bu işi yapıyoruz. Çorbalarımızda sos kullanmıyoruz. Orijinal kemik suyu kullanıyoruz. Rodos’tan gelen müşterilerimiz var. Devamlı aileleriyle birlikte gelirler. Bu çorbayı yapmak zahmetli bir iş. Önce sevginizi vereceksiniz. Uykusuz kalacaksınız biraz, bu çorba orijinal kemikle 8 saat pişiyor“ dedi.
Yunanistan’ın Rodos Adası’nda gelen Spyridonos Gregory de, her yıl kış mevsiminde çorba içmek için Marmaris’e geldiğini söyledi. Gregory, “Çok lezzetli ve orijinal bir çorba. Yöresel bir tat ben bu çorbaya gerçekten bayılıyorum“ dedi.
Çorbayı ilk kez tadan Sarmas Dimitris ise, çorbanın harika bir tadının olduğunu söyledi. (İHA)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.