Börülce ilk sırada

Bu haber 14 Şubat 2019 - 1:20 'de eklendi ve 427 kez görüntülendi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılı bitkisel üretim istatistiklerini yayımladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, Türkiye’nin taze börülce ihtiyacının yüzde 37,6’sının Muğla’dan karşılandığını söyledi.

Metin Karakoç

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılı bitkisel üretim istatistiklerini yayımladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, Türkiye’nin taze börülce ihtiyacının yüzde 37,6’sının Muğla’dan karşılandığını söyledi. Yücedağ 2018 yılında börülce üretiminde Muğla’da 6 bin 644 ton börülce üretildiğini bu sırayı 4 bin 339 tonla İzmir ve bin 924 tonla Aydın takip ettiğini kaydetti.

Yücedağ açıklamasına şöyle devam etti:

Ülkemizde üretilen 88 bin 024 ton taze barbunyanın 15 bin 384 tonu Isparta’da üretilmiştir. Taze barbunya üretiminde ikinci sırayı 15 bin 284 tonla (%17,4) Muğla, üçüncü sırayı ise 11 bin 341 tonla İzmir almıştır. Nar üretiminde Muğla ikinci sırada ülkemizde üretilen 537 bin 847 ton narın 123 bin 880 tonu Antalya’da üretilmiştir. Nar üretiminde ikinci sırayı 87 bin 306 tonla (%16,2) Muğla, üçüncü sırayı ise 83 bin 159 tonla Mersin almıştır.”

Muğla’nın Türkiye genelinde üretiminde önemli paya sahip olduğu ürünler ve üretim miktarları şöyle sıralandı:

28 bin 367 ton üretim miktarı ve yüzde 6’lık payla ‘sakız kabak’ üretiminde 3. sırada, 674 bin 844 ton üretim miktarı ve yüzde 8’lik payla ‘sofralık domates’ üretiminde 3. sırada, 99 bin 840 ton üretim miktarı ve yüzde 9’luk payla ‘limon ve misket limonu’ üretiminde 3. sırada, 220 bin 325 ton üretim miktarı ve yüzde 15,8’lik payla ‘washington portakal’ üretiminde 3. sırada, 10 bin 962 ton üretim miktarı ve yüzde 10,4’lük payla ‘klemantin mandalina’ üretiminde 3. sırada yer aldı.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.