Bu haber 03 Eylül 2019 - 12:41 'de eklendi ve 441 kez görüntülendi.

Arıcılık, portakal, limon ve nar gibi önemli meyvelerin yetiştiği Muğla ve bölgesinde yörenin öenmli kaynaklarından biri olan susamda hasat başladı.

Muğla’nın Akçapınar Mahallesinde başlayan susam hasadı yöre halkının geçim kaynağında baldan sonra önemli yer alan ürünler arasında yer alıyor.

Zahmetli bir süreçten sonra sökülerek toplanan susam ürünü daha sonra Kızılderililerin çadırının şekli gibi toplandığı tarlada kurumaya bırakılıyor. Çadır şeklinde tarlanın içine toplanıp kurumaya bırakılan susam ürünü devrilmesin diye bazı üreticiler çadır şeklini alan susamları iple bağlıyorlar. Susam ekiminin Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından da desteklenmesiyle hasat rekoltesi daha da iyi olduğu belirten susam üreticileri durumdan oldukça memnunlar. Bölgede yetişen sarı susam diye adlandırılan ürününün  kalitesi oldukça yüksek olduğu belirtilirken,  Japonların meşhur yemeği olan suşi yapımında kullandıkları susamın kalitesine ve lezzetine önem veriyor.

Damaklarda çok güzel bir lezzet bırakan tahin,  susamlı krokan, bölge halkının bildiği adıyla Kıyam’ın yanı sıra simitte, Ramazan ayında muhteşem kokusuyla büyüleyen pide ekmekte de kullanılıyor.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.